Een overwinning van onze HBBC-Diamonds zondag in Retie tegen BBC Campinia zou het kampioenenaantal voor HBBC in één weekend op 3 brengen.

'Zeer geconcentreerd starten was dus de boodschap of misschien wel "Bootschap" voor het team van sponsor 't Haveken', zegt Luc Van Laarhoven.  'En of ze het goed begrepen hadden. Terwijl Liesbet, Katrien en Nina van bij de start mee opbouwden aan de beruchte verdediging en zo zorgden dat de Desselse vleugels of centers geen vrijheid kregen om deftig te kunnen afwerken, knalden Katrijn en Nastassia (1 x zelfs met een bom) elk met drie geslaagde pogingen een meer dan behoorlijke voorsprong bij elkaar.

De ingevallen Kelly, Sofie en Julie zorgden mee voor de HBBC-muur zodat de Campiniagirls hun score beperkt zagen tot 3. Met nog 2 gelukte pogingen van Julie en een centergoal van Liesbet kwamen de Diamonds aan 19.

In het tweede kwart profiteerden de thuisspeelsters van de iets meer vrijheid die ze kregen of bij elkaar speelden en in deze periode wisten ze 12 punten te laten noteren. Met Kelly (2x) , Katrijn, Sofie , Katrien en Julie die succesvol waren in afwerking, hielden onze meiden volledig gelijke tred, zodat de voorsprong van 16 punten behouden bleef.

De Dessel-Retiese formatie schoot het best uit de startblokken na de rust en knabbelde lichtjes van de achterstand weg. Met 10 punten nu wisten ze de achterstand te minderen tot 12 eenheden, gezien nu enkel Katrijn, Sofie en Liesbet, elk eenmaal, de bal door de ring kregen.

In het laatste kwart kwam het er enkel op aan om deze voorsprong vast te houden. Een sterke verdediging zorgde er voor dat de tegenstrever nu nog 9 punten kon laten optekenen.

Na eerst Katrien met een gelukte vrijworp en veldscores van Katrijn en Sofie, kon Julie het met een fraai shot en kort nadien mee twee gelukte vrijworpen, die ze kreeg toen ze blijkbaar omver was gelopen door medespeelster Sofie, de eindstand 34 – 46 vastleggen onder vurige aanmoedigingen van de meegereisde cheerleaders.

Derde titel van een HBBC-team

De derde titel van een HBBC-team dit weekend was een feit. De viering met de jeugdige supporters kon beginnen en werd afgesloten met een iets soberdere drank dan de champagne die de herenploegen werd aangeboden op zaterdagavond.

Het seizoen is echter nog niet afgelopen voor de Diamonds want op 4/5/2019 om 10.00 uur moeten ze in sporthal De Willecom in Edegem aan de bak tegen Mojitas Willebroek, een topploeg uit de eerste reeks, in de ½ finale van de beker.'

Kwarterstanden : 03- 19 / 12- 12 (rust 15 - 31) / 10 - 6 / 9 - 9 ( eind 34 - 46)
Scorers : Katrijn : 12; Julie: 10; Nastassia: 07; Sofie: 06; Liesbet: 04; Kelly: 04
Katrien : 03; Nina: - -;  Verslag: Luc Van Laarhoven/ Foto's: Karel Van Beeck/ Nnieuws.